van Hooff, twee dogma´s.

van Hooff, twee dogma´s.

Berichtdoor hagenaars » di 17 feb 2015, 21:04

Toen de spruiten al op tafel stonden, begon ik aan de rubriek Brieven van de slijpsteen van de geest *)
Van Hooff tekent altijd met twee dogma´s: " Een dogma (Grieks: δόγμα, meervoud: δόγματα) is een leerstelling die als onbetwistbaar wordt beschouwd door een religie, ideologie of andere organisatie. Een dogma is een fundamenteel concept ter onderbouwing van een gedachtegoed, daarom wordt de aanhanger van dit gedachtegoed geacht er niet van af te wijken en het nooit te betwisten of te betwijfelen." Hij nam vandaag het woord, maar moest even wachten, eerst de spruiten. Hij weet wat de moslim denkt en heeft ook een advies aan ons, het Nederlandse Volk.
De Koran moet in zijn context geplaatst. De ene dogmaticus geeft de ander een goede raad. Plaats uw dogma in de context. De islam denkt principieel onhistorisch en dat vindt van Hooff niet goed. Hij was in Istanboel en daar ontmoette hij de ware islamiet, zij aanvaarden alleen de Koran als heilig boek. Van Hooff zelf heeft ook een heilig boek gelezen en verworpen, de bijbel die hij in het Grieks las. Nu heeft hij twee gloednieuwe moderne waarheden gevonden, God is onbestaanbaar en de mens staat centraal. Hij is atheïst en humanist. Een vast geloof. De Koran geeft andere waarden en ongewenste normen, zoals slavernij, veelwijverij en vrouwenmishandeling en afschuwelijke lijfstraffen. Hij ging natuurlijk direct in de aanval, daar in Istanboel. Jullie aanvaarden alleen de Koran als autoriteit, maar hoe zit het dan met jongensbesnijdenis? Ja, daar hadden die moslims natuurlijk geen antwoord op...Het staat immers niet in de Koran!
Lees dat boek, van voren naar achteren, doe als Anton en u zult spinazie eten. Geen spruiten.
Hij heeft urenlang naar ze geluistert maar werd er niet door geroerd.
De moslim is uit de tijd, Anton weet het zeker en tekent met zijn twee dogma´s...

*) NRC Handelsblad van dinsdag 17 februari, pagina 18 Brieven.
hagenaars
 

Re: van Hooff, twee dogma´s.

Berichtdoor Gurdjieff » za 26 sep 2015, 15:10

Wat is het dogma van het atheïsme?
Gurdjieff
 
Berichten: 3
Geregistreerd: za 26 sep 2015, 13:46

Re: van Hooff, twee dogma´s.

Berichtdoor hagenaars » zo 27 sep 2015, 02:51

Voor zover ik weet, heeft het atheïsme geen dogma´s. Elkeen mag het ongelijk van de atheïst aantonen. "Namelijk. Er is geen god." http://en.wikipedia.org/wiki/Atheism Ik neem de engelstalige, die is uitgebreider. Er is ook een Nederlandse.
hagenaars
 

Re: van Hooff, twee dogma´s.

Berichtdoor OsamaBasam » vr 08 apr 2016, 07:16

Het is heel goed dat u aanbiedt.
โหลด royal1688
OsamaBasam
 
Berichten: 9
Geregistreerd: ma 28 sep 2015, 05:20


Keer terug naar Evangelisch atheisme

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten